Een kijkje in de spaceshuttle na de landing

NASA heeft videobeelden vrijgegeven van de inspectie van de spaceshuttle Atlantis na de landing. Op de video is te zien hoe 150 werknemers de shuttle voorbereiden op het laatste vertrek naar de loods. Het is de eerste keer dat NASA zulke gedetailleerde beelden op YouTube zet.

Op 26 mei landde shuttle Atlantis op aarde na een verblijf van twaalf dagen in de ruimte. De shuttle is nu met pensioen en zal niet langer pendelen tussen de aarde en het internationale ruimtestation.

Op de video is te zien hoe het luik van Atlantis van de binnenkant opent en sluit. Daarnaast betreden werknemers van de United Space Alliance het bemanningsvertrek van Atlantis om te kijken of de shuttle klaar is om naar Orbiter Processing Facility-1 te verhuizen.

Hoewel Atlantis met pensioen is, moet de shuttle stand-by staan als er iets mis gaat met missie STS-134. Indien er iets gebeurt met de spaceshuttle Endeavour, dan wordt Atlantis ingezet als reddingssloep. Dit is allemaal puur theoretisch. In principe is Atlantis vanaf nu klaar met zijn werk.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd