Een dinosaurus als huisdier? In de toekomst wellicht mogelijk!

Loopt er straks een kleine Tyrannosaurus Rex in jouw woonkamer? Wetenschappers zijn bezig om de dino nieuw leven in te blazen.

Onderzoekers vestigen hun hoop op hybride soorten. Onlangs is een kip gecreëerd met de snuit van een dinosaurus. Dit is het begin. “Het maakt me niet uit wie de dinosaurus terugbrengt, ik wil gewoon zien dat het gebeurt”, vertelt paleontoloog Jack Horner van het Natural History Museum in een interview met Popular Science.

Gloeivis
Gloeivis
Volgens Horner is het mogelijk om eigenschappen van dinosauriërs in bestaande dieren te stoppen. “Een goed voorbeeld is de gloeivis”, zegt Horner. “Wetenschappers plaatsten genen van lichtgevende kwallen in zebravissen, waardoor de gloeivis ontstond. Deze vis geeft licht in het donker. Je kunt de genen overal plaatsen, waardoor je lichtgevende konijnen of gloeiende kippen krijgt.”

Het is makkelijker om een hybride te maken dan een kloon van een Tyrannosaurus Rex. “We hebben immers geen DNA van een dinosaurus, dus het is lastig om een exacte kopie te maken”, zegt Horner. “Maar wanneer we weten wat genen doen en hoe we ze kunnen activeren, kunnen we alles maken wat we willen.”

Vijf tot tien jaar
In de film Jurassic World verschijnt een hybride dinosaurus, namelijk de Indominus Rex. Horner beweert dat deze genetisch gemodificeerde dinosaurus in de toekomst te ‘bouwen’ is. “Binnen vijf tot tien jaar kunnen we vogels maken die lijken op dino’s.”

Chihuahua Rex?
Het is misschien wel een angstige gedachte. Straks worden chihuahua’s genetisch gemodificeerd om huis-tuin-en-keuken-dino’s te kweken. Moeten we dit willen? Laat je reactie achter onder dit artikel!

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd