ecuador

Ecuador heeft het record voor herbebossing verbroken. Duizenden vrijwilligers plantten afgelopen zaterdag precies 647.250 bomen. Het record is bevestigd door Guinness World Records en krijgt een plekje in het bekende boek.

Volgens Lorena Tapia, de minister van milieu, hielpen 44.883 mensen mee om het record te verwezenlijken. Op allerlei plaatsen in Ecuador kwamen vrijwilligers bij elkaar om de bomen een mooi plekje te geven. In totaal is meer dan 2.000 hectare grond herbebost op meer dan 150 plekken in Ecuador. De planters gebruikten ongeveer 150 boomsoorten.

“Ik zou willen dat ons record snel weer wordt verbroken”, zegt overheidsmedewerker Richardo Quiroga, die meehielp als vrijwilliger in Catequilla. “Als het record iedere maand verbroken wordt, dan heeft onze planeet snel weer genoeg bomen.”

Klimaatverandering
Wetenschappers zijn van mening dat het goed is om bomen neer te zetten. Bomen slaan CO2 op en produceren zuurstof. Hierdoor helpen bossen om de opwarming van de aarde af te remmen.

Records
Overigens heeft Ecuador als land meerdere records op ‘zijn’ naam staan, zoals de meeste plastic flesjes in één week tijd gerycled en de meeste mensen tegelijkertijd in het zand begraven.