EcoBot III eet en poept zelfstandig

In de toekomst bestaan er robots die zonder de hulp van de mens kunnen overleven, zoals Wall-E. Om dit te bewerkstelligen is het noodzakelijk dat robots een manier vinden om zelf brandstof te creëren. De EcoBot III haalt energie uit biomassa en poept iedere 24 uur het restafval eruit.

De EcoBot III is niet de eerste robot met een synthetische maag, maar is wel de eerste poepende robot. EcoBot III consumeert zijn eigen maaltijden, verandert deze in voedzame brandstof en gaat iedere 24 uur naar de toilet om de overgebleven restanten uit zijn lichaam te poepen.

De robot navigeert automatisch naar een voedselplek, waar de EcoBot III voedsel oppikt. Het voedsel wordt in de maag verdeeld over 48 met bacteriën gevulde kamers. Daar verandert het voedsel in waterstofatomen. De waterstofatomen gaan naar een elektrode waar, door de magie van brandstofcellen, energie wordt opgewekt.

EcoBot III kan meer dan zeven dagen in leven blijven door te eten en water te drinken. Veel kan de robot nog niet doen, want het beestje moet zeer efficiënt omgaan met de energie. De EcoBot III haalt slechts één procent van de aanwezige chemische energie uit voedsel. En dat is veel minder dan de hoeveelheid energie dat een menselijk lichaam uit eten haalt.

Robots met synthetische magen zullen nooit in het leger te vinden zijn, maar kunnen wel een handje helpen bij het tuinieren. Of weet u nog andere goede toepassingen?

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd