Duizenden dinosaurussporen gevonden in China

  Archeologen hebben in China meer dan 3.000 dinosaurussporen gevonden. De voetsporen zijn meer dan honderd miljoen jaar oud en werden ontdekt in de stad Zhucheng. Het is niet gek dat wetenschappers daar zoveel sporen vonden. In Zhucheng zijn in het verleden namelijk heel veel gefossiliseerde botten van dinosauriërs opgegraven.

  De voetafdrukken variëren in grootte van tien tot tachtig centimeter in lengte. Ze zijn van zes verschillende soorten dinosauriërs, waaronder de Tyrannosaurus. De Tyrannosaurus was één van de grotere dinosaurussoorten en is bekend van films als Jurassic Park.

  Volgens Wang Haijun, ingenieur van de Chinese Academy of Sciences, troffen de wetenschappers de voetstappen in dezelfde richting aan. Het is mogelijk dat de dinosauriërs tegelijkertijd zijn gemigreerd of dat ze allemaal het hazenpad kozen nadat ze werden aangevallen door roofdieren.

  Archeologen hebben op meer dan dertig plaatsen fossielen gevonden in de omgeving van Zhucheng. Sommige wetenschappers noemen Zhucheng ‘Dinosaurusstad’. In de regio vonden sinds 1964 twee grote opgravingen plaats. Archeologen menen dat de vondst van zoveel dinosauriërs in zo’n klein gebied iets kan zeggen over hoe de dieren 65 miljoen jaar geleden zijn uitgestorven.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd