Duizend relikwieën gestolen tijdens de Egyptische Revolutie

Tijdens de Egyptische Revolutie zijn circa duizend relikwieën gestolen uit musea en op archeologische plaatsen. Dit meldt Zahi Hawass, de Egyptische minister van oudheden.

“We onderzoeken alle incidenten in de hoop de gestolen voorwerpen weer terug te vinden”, aldus Hawass. “We hebben al een aantal schuldigen gevonden.” Volgens Hawass hadden sommige criminelen geen flauw benul van de waarde van sommige objecten.

Georganiseerde misdaad?
“Het gaat hier niet om een georganiseerde misdaad”, legt Hawass uit. “De criminelen leefden dichtbij archeologische plaatsen, waar de waardevolle objecten te vinden waren.”

WIST U DAT…

…de piramide van Cheops twee geheime kamers heeft?

Geen waardevolle objecten
Ongeveer duizend objecten zijn gestolen, maar gelukkig zijn er geen waardevolle of grote relikwieën verdwenen. “Het zal de criminelen niet gaan lukken om de objecten het land uit te smokkelen,” aldus Hawass. Een lijst met alle gestolen objecten is in handen van UNESCO.

Getroffen plekken
De tombe van Hetep-ka, de tombe van Em-pi en het Egyptische museum in Caïro – waar een groot deel van de collectie van koning Toetanchamon te vinden is – werden bezocht door de dieven.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd