Duisternis in 4000 steden

In duizenden steden gingen afgelopen zaterdagavond de lichten uit. Skylines veranderden daardoor radicaal. Want waar is de Big Ben, het Sydney Opera House en Eiffeltoren gebleven? De vierde editie van Earth Hour was in ieder geval een succes.

Ongeveer 4000 steden in 120 landen deden om half negen zaterdagavond de lichten een uur lang uit. De actie was bedoeld om mensen bewust te maken van hun energieverbruik en de daarmee samenhangende klimaatverandering.

Om dat mogelijk te maken kwamen onder meer het Empire State Building, het Sydney Opera House en de Eiffeltoren in het donker te staan. Ook Nederland bleef niet achter. Het Paleis op de Dam, Artis en Schiphol baadden voor een uurtje eens niet in het licht. Maar ook particulier waren er genoeg initiatieven. Zo werden er in restaurants diners bij kaarslicht georganiseerd.

De organisatie van Earth Hour is in handen van het Wereld Natuur Fonds. Het WNF hoopt dat wereldleiders het voorbeeld van de gewone man volgen en het werk dat vorig jaar in Kopenhagen begon, afmaken door met een prachtig akkoord te komen dat de klimaatverandering een halt toeroept.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd