Dreigend tekort aan computernerds in VS

 TECHNOLOGIE  Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) luidt de noodklok in een verklaring die gisteren werd vrijgegeven. Er dreigt een enorm tekort aan computerwetenschappers te ontstaan. Vooral in militaire opdrachten en DARPA-projecten is er behoefte aan echte nerds die technologie, wiskunde of techniek hebben gestudeerd.

“Onze systemen worden steeds complexer en we hebben meer mensen met technisch talent nodig om ze te regelen en handhaven,” is er in de verklaring te lezen. “Terwijl computers en internetverbindingen een grote rol in het dagelijks leven van Amerikanen spelen, verliezen we steeds meer technische talenten.” Steeds minder studenten studeren als computerwetenschapper af. Volgens DARPA komt dat doordat studenten denken dat in de computerwereld geen baan te vinden is, maar het tegenovergestelde is waar. “Het Amerikaanse departement van arbeidsplaatsen heeft ‘Computer Software Engineers, Applications’ als vierde snelst groeiende beroepsgroep genoteerd.”

DARPA roept een ieder die de verklaring leest op om met voorstellen te komen die het aantrekkelijker maken voor studenten om computerwetenschappen te studeren. Volgens DARPA is het goed om Amerikaanse kinderen al op jonge leeftijd met technologie in contact te brengen. Dat maakt het makkelijker om de kinderen voor DARPA’s doeleinden in te zetten.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd