Dr. McCoy’s tricorder binnenkort in de winkel

scanadu-1

Nog een jaar en we kunnen allemaal in de huid kruipen van Dr. McCoy uit Star Trek. Het bedrijf Scanadu is een crowdfundingproject gestart om een medische tricorder te realiseren. Deze tricorder scant diverse lichaamsfuncties, net zoals de tricorder uit de bekende sciencefiction-reeks.

Hieronder is te zien hoe Spock de tricorder gebruikt in de originele serie van Star Trek. Normaal gesproken gebruikt Dr. Leonard McCoy dit medische apparaat, alleen is hij nu zelf knock-out. Een paar seconden scannen is genoeg om te bevestigen dat ‘Bones‘ diverse interne verwondingen heeft.

Functies
Zo goed als de echte Star Trek-tricorder is de Scanadu Scout niet. De Scanadu Scout onthult wel de hartslag, lichaamstemperatuur, zuurstofniveau in het bloed, ademhalingsfrequentie, bloeddruk, stressniveau en elektrocardiografie (ECG). Om dit te weten te komen, moet een gebruiker de tricorder tegen zijn voorhoofd houden met zijn duim en wijsvinger.

Wist u dat…

…er al veel andere Star Trek dromen zijn uitgekomen? Denk bijvoorbeeld aan de clamshell-telefoon, de iPad, GPS en stemactivatie. De tricorder kan ook aan dit rijtje worden toegevoegd.

Voordelen
De Scanadu Scout kan de ziektekosten flink verlagen, omdat mensen zichzelf kunnen controleren. Daarnaast ziet deze tricorder problemen in een vroeg stadium, waardoor een patiënt behandeld kan worden vóórdat de problemen verergeren. Een ander groot privacyvoordeel is dat gebruikers zelf hun gegevens opslaan, in plaats van dat alle informatie terecht komt in een patiëntendossier in het ziekenhuis.

Crowdfunding
Het crowdfundingproject van Scanadu is een groot succes. Het doel was 100.000 dollar, maar na een paar dagen haalde het bedrijf al meer dan 1,1 miljoen dollar binnen. Toch kunt u nog steeds aanhaken. Wie 199 dollar doneert, krijgt een Scanadu Scout thuisgestuurd. Scanadu beweert dat het extra geld ingezet gaat worden om de algoritmes van de tricorder verder aan te scherpen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd