Dot: de kleinste film ter wereld

Het meisje Dot speelt de hoofdrol in de kleinste stop-motion film ter wereld. Stop-motion is een filmtechniek, waarbij foto’s worden gemaakt van stilstaande beelden. Zet deze foto’s achter elkaar en er ontstaat een filmpje. De beroemde spotjes van Loeki de Leeuw zijn gemaakt met behulp van de stop-motion techniek. Ook Dot komt tot leven met behulp van deze techniek. Dot is slechts negen millimeter hoog.

De animatie is gemaakt door het bedrijf Aardman Animations, een Britse animatiestudio. Het bedrijf gebruikte een smartphone van Nokia en een CellScope, een soort microscoop, om het filmpje te maken. Met CellScope kunnen doktoren overal ter wereld met een simpele telefoon foto’s van bloedlichaampjes maken.

Zoals te zien is in het filmpje beweegt Dot in ieder shot met haar lichaam. De makers gebruikten een 3D-printer om verschillende mallen van Dot te maken. Hierdoor was het mogelijk om verschillende posities te gebruiken tijdens het filmen.

WIST U DAT…

…de prehistorische mens ook naar de film ging?

Het filmpje is gemaakt ter promotie van de Nokia N8, de telefoon die is gebruikt om het filmpje te maken. De nieuwste telefoon van Nokia komt in oktober uit.

Bekijk het bijzondere filmpje hieronder.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd