Dominee: ‘God zegene onze smartphones’

 TECHNOLOGIE  Een Londense geestelijke vertaalt de Middeleeuwse kerkceremonie Plough Monday naar het heden. Hij wil de dag waarop boeren traditioneel hun vee mee naar de kerk brengen om het te laten zegenen – moderniseren door niet langer de kudde, maar de smartphones van zijn schaapjes te zegenen.

“Toen ik een paar maanden geleden hier aankwam, keek ik naar de diensten en ik dacht: “Waarom hebben we eigenlijk een Plough Monday?” vertelt dominee Canon Parrott. Hij concludeert dat een veel groter deel van zijn Londense gemeenteleden zich tegenwoordig over laptops, Blackberries, Iphones en Androids buigt in plaats van koeien melkt.

En dus kwamen op het altaar van de St. Lawrence Jewrykerk vier smartphones en twee laptops te liggen. Om niemand uit te sluiten, selecteerde de dominee een laptop die op Mac draait en een laptop die Windows als besturingssysteem heeft. Alle gemeenteleden werden gevraagd hun smartphone boven het hoofd te heffen en de ietwat gemoderniseerde zegen te ontvangen: “Mogen al deze telefoons en computers – symbolen van de technologie en communicatie in ons dagelijks leven – ons herinneren aan het feit dat u met ons communiceert en met ons spreekt via uw Woord. Mogen onze tongen aardig zijn, onze e-mails simpel en onze websites toegankelijk.” Amen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd