Dit ziet Marsrover Curiosity tijdens zijn wandeling

curiosity

Marsrover Curiosity is onderweg naar Mount Sharp en doorkruist bijzondere Martiaanse landschappen. Dankzij een nieuw panorama kunnen we nu met volle teugen meegenieten en zien wat Curiosity ‘ziet’.

Het panorama is gemaakt door Andrew Bodrov. Hij gebruikte daarvoor 134 afbeeldingen die Curiosity op één dag maakte. Het resulterende panorama is 30.000 pixels breed.


Mars Panorama – Curiosity rover: Martian solar day 647 in out-of-this-world

Rondjes draaien
Je kunt heerlijk in- en uitzoomen. En natuurlijk rondjes draaien tot je er misselijk van wordt. De sporen die Curiosity achterlaat, zijn duidelijk zichtbaar en dus kun je goed zien waar deze vandaan komt. Ook Mount Sharp – Curiosity zal één van de flanken van de berg gaan onderzoeken – schittert op het mozaïek van 134 afzonderlijke foto’s.

Eerder werk
Het is niet de eerste keer dat Andrew Bodrov in de voetstappen van Curiosity stapt en foto’s van de Marsrover gebruikt om een panorama in elkaar te knutselen. In november 2013 deed hij dat ook al eens. Als we de panorama’s naast elkaar leggen, is goed te zien dat Curiosity inmiddels heel wat meters heeft afgelegd.

Ook indrukwekkend is het panorama dat Andrew Bodrov enkele maanden geleden maakte van de selfies die Curiosity afleverde. Hij combineerde die beelden met een negen miljard pixels tellende foto van de VISTA-telescoop waarop de Melkweg te zien is. Zo ontstaat achter de trotse Marsrover een prachtige nachthemel.


Mars Panorama – Curiosity rover: Martian night in out-of-this-world

Bronmateriaal

"Mars Panorama" - 360cities.net
De afbeelding bovenaan dit artikel is gemaakt door NASA.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd