Dit is de iPad

Apple domineert de wereld met innovatieve producten als de iPod, de iPhone en de MacBook. Gisteren presenteerde Steve Jobs het nieuwste paradepaartje: de iPad. Een product dat balanceert tussen een iPod Touch en een volwaardige pc. Kortom, een gloednieuwe markt voor Apple om te domineren.

De iPad lijkt op een grote iPod. Het is een pc, boek, krant, televisie en spelmachine in één. Het scherm heeft een comfortabele grootte om internetpagina’s te bekijken of om in een PDF-bestand te bladeren. Alles wordt door middel van het touchscreen bestuurd.

De iPad is de eerste laptop met een volledig aanraakscherm. Tijdens de presentatie las Jobs een stukje uit de New York Times. Ook keek hij enkele films. Wie graag boeken leest, kan deze gemakkelijk downloaden via iBooks. Dit is een aanval op Amazon.com. Dit bedrijf verkoopt al langer e-books.

De iPad heeft een batterijduur van meer dan tien uur en gaat zo’n 499 dollar kosten. Niet extreem duur dus. De eerste Wi-Fi-modellen gaan eind maart de deur uit. Apple hoopt de eerste 3G-modellen in april te verkopen.

Bronmateriaal

"iPad" - Apple.com

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd