Dit is de beste microscoopfoto van 2014!

  Voor het 40e jaar op rij organiseert Nikon de Small World-competitie waarin de mooiste microscoopfoto van het jaar er met de hoofdprijs vandoor gaat. Op de winnende foto gluren we dit jaar in de geopende mond van een raderdiertje.

  Dit is ‘m dan. De winnende foto, gemaakt door Rogelio Moreno. We kijken hier rechtstreeks in de geopende mond van het raderdiertje. En dat is iets wat je niet elke dag ziet!

  foto2

  Naast het werk van Moreno werden nog veel meer bijzondere foto’s ingestuurd. Wat denk je bijvoorbeeld van dit enigszins angstaanjagende kiekje, gemaakt door Noah Fram-Schwartz? We zien hier de ogen van een springspin.

  springspin

  Een circuit in een DVD-speler. Vereeuwigd door Dennis Hinks.

  circuit

  Onderstaande foto is gemaakt door Geir Drange en laat een mier zien die zijn larven draagt. De foto won niet, maar kreeg wel een eervolle vermelding.

  mier

  En wat zien we hier? Het oog van een muis. Niet bijzonder? Nou, het gaat om het nog in ontwikkeling zijnde oog van een embryo! De foto is gemaakt door Zsófia László.

  muis

  We zien ze ‘s winters regelmatig vallen en toch staan we er maar zelden bij stil hoe fantastisch ze er van dichtbij uitzien: sneeuwvlokken. Fotograaf Michael Peres herinnert ons eraan met deze prachtige foto.

  sneeuwvlok

  Nog eentje dan. Een foto om de kriebels van te krijgen. Een close-up van een harige kever. Gemaakt door Luca Toledano.

  kever

  Smaakt het naar meer? Bekijk hier het complete overzicht van de beste microscoopfoto’s van 2014!

  Bronmateriaal

  "2014 Photomicrography Competition" - Nikonsmallworld.com

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd