Disney maakt films nog realistischer

In de film ‘King Kong’ zien kijkers om de haverklap gigantische dinosauriërs, gevaarlijke schorpioenen en levensgrote spinnen. Maar hoe zorgen filmmakers ervoor dat bioscoopgangers het idee hebben dat ze zelf in de jungle staan? Op dit moment werken de meeste filmmakers met 3D, maar binnenkort kunnen wij special effects ook ‘voelen’.

Disney is bezig met de ontwikkeling van een bijzondere stoel. Stel, er loopt een insect over de rug van de hoofdpersoon in een film, dan zorgt de stoel ervoor dat kijkers hetzelfde gevoel ervaren. Hierdoor kunnen films nog spannender worden.

De stoel gebruikt speciale trucjes om bepaalde sensaties zo levensecht mogelijk te maken. Door twee vibrerende objecten vlak naast elkaar te activeren, voelt het alsof één enkele vibratie van het ene punt naar het andere punt gaat. Handig als de hoofdpersoon met een mes wordt neergestoken.

BIOSCOOP

Een nieuwe technologie scant uw gezicht in de bioscoop, zodat filmmakers precies weten waar u op let!

Beleving
Iedere stoel heeft twaalf vibrerende spoelen. Deze kunnen op verschillende manieren ingezet worden om gamers en filmkijkers nog vaker te laten schrikken van een enge horrorfilm of -game.

Nog niet thuis
Een voordeel voor bioscoopeigenaren is dat het nieuwe systeem zo innovatief is, dat mensen in de huiskamer het voorlopig nog niet kunnen gebruiken. Om een film te voelen, zullen filmfanaten dus naar de bioscoop moeten gaan.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd