Digitaal fotorolletje voor 35 mm-camera’s

Sommige fotografen houden van analoog fotograferen. Bij analoge fotografie worden foto’s opgeslagen op een lichtgevoelige film. Deze film moet eerst ontwikkeld worden, waarna de foto’s kunnen worden afgedrukt. Een ingewikkelde procedure. Wat nu als een fotograaf zijn analoge camera niet wil inruilen voor een digitale camera, maar wel digitale foto’s wil maken? Dan komt er een oplossing: het USB-fotorolletje.

De RE-35 is een USB-fotorolletje dat in iedere analoge camera past. De RE-35 heeft een uitschuifbare sensor, die in staat is om foto’s op te slaan. Een grafisch bewerkingsprogramma – ingebouwd in de cartridge – zet de analoge beelden op de lichtgevoelige film om in digitale bestanden. De digitale foto’s kunnen in JPEG of RAW worden geëxporteerd. Daarnaast ondersteunt RE-35 verschillende resoluties, zoals vier, acht en twaalf megapixel.

Aangezien de website rond 1 april is gelanceerd denken sommige media dat dit een 1-april-grap is. Toch is het ondertussen al 5 april en heeft het bedrijf achter de RE-35 de website nog niet offline gehaald. Kortom, laten we er voorlopig van uitgaan dat de RE-35 realiteit is.

Als alles meezit, dan ligt de RE-35 later dit jaar in de winkel. Zorg er dus voor dat u uw oude analoge camera niet weggooit. Wellicht krijgt het toestel een tweede leven!

UPDATE: RE-35 bleek toch te mooi te zijn om waar te zijn. Het bedrijf heeft inmiddels verklaard dat het echt een 1 april grap was.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd