Deze week meer dan 1.000 H1N1 doden

Meer dan duizend mensen zijn deze week om het leven gekomen na besmetting met het H1N1-virus. In totaal zijn er dit jaar wereldwijd al minimaal 7.826 mensen dodelijk getroffen door het griepvirus. De Mexicaanse griep is een subtype van het Infeluenza A H1N1-virus en is verantwoordelijk voor de vele slachtoffers.

Het griepseizoen begon deze winter erg vroeg. Het H1N1-virus verspreidt zich razendsnel over delen van Noord-Amerika en Europa. Dit komt vooral omdat het virus nog steeds erg actief is en makkelijk overdraagbaar is.

De Wereldgezondheidsorganisatie laat weten dat het nog te vroeg is om te zeggen of het aantal griepmeldingen een piek heeft bereikt. Waarschijnlijk duurt het nog enkele weken voordat het aantal griepklachten afneemt. In België, Ierland en Servië heeft de griep al gepiekt. In Zweden, Noorwegen, Moldavië en Italië is het aantal griepklachten “zeer hoog”.

Mensen die op het zuidelijk halfrond wonen lijken minder klachten te hebben. Dit is overigens verklaarbaar: op het zuidelijk halfrond is het nu lente.

Bronmateriaal

"" -

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd