Deze vibrerende schoenen wijzen je de weg

  schoen

  In de auto heb je je TomTom die je vertelt waar je heen moet. Maar wat als je aan de wandel bent en niet de hele tijd naar je smartphone wil staren? Indiase ontwerpers komen met een oplossing: vibrerende schoenen die je de weg wijzen.

  De schoenen zien er heel normaal uit. Maar schijn bedriegt. Dit zijn hightech-schoenen. Boven de hiel zit een accu en zo af en toe trillen ze.

  Hoe werkt het?
  Wanneer je met de schoenen aan de wandel wil, moet je eerst een app downloaden op je telefoon. Die app maakt gebruik van Google Maps om routes uit te stippelen en je locatie te bepalen. Met behulp van bluetooth laat de telefoon aan je schoenen weten waar je naartoe moet. Die schoenen ‘communiceren’ vervolgens weer met de drager door te trillen.

  Handig
  In eerste instantie bedachten de ontwerpers Krispian Lawrence en Anirudh Sharma deze schoenen voor mensen met een visuele beperking. Maar al snel kregen ze in de gaten hoe leuk én handig de schoenen ook voor mensen zonder visuele beperking zijn. De schoenen wijzen je de weg, zodat je niet meer de hele tijd op je telefoon hoeft te kijken. En ze monitoren je activiteiten (bijvoorbeeld handig tijdens het hardlopen).

  Productie
  De schoenen – die tussen de 100 en 150 dollar (zo’n 76 tot 115 euro) moeten kosten – worden naar verwachting volgend jaar in productie genomen. Naast de schoenen hebben de ontwerpers ook inlegzolen ontworpen voor mensen die wel geïnteresseerd zijn in de technologie, maar liever geen afscheid nemen van hun eigen schoenen.

  Schoenen en kleding die meer doen dan je lichaam bedekken en beschermen: het is de toekomst. Steeds meer wetenschappers en ontwerpers houden zich bezig met het in kleding en schoenen integreren van de nieuwste technologie. Het resultaat? Slimme kleding die je gezondheid kan monitoren, je emoties meet, licht geeft, enzovoort.

  Bronmateriaal

  "Lechal" - Lechal.com

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd