Deze conceptauto rijdt op zonne- en windenergie

mercedes-1

Rijdt jouw auto in de toekomst op windenergie en zonne-energie, zonder dat je daarvoor lompe zonnecellen of rare windmolentjes op je mooie bolide hoeft te bevestigen? Mercedes laat met een conceptauto zien dat dit wellicht ooit mogelijk is.

De Mercedes-Benz Vision G-Code conceptauto is uitgerust met een bijzondere lak. De lak – met de naam ‘voltaïsch zilver’ – vangt zonlicht op en zet dit om naar elektriciteit. Vervolgens wordt deze elektriciteit door interne systemen gebruikt. De auto kan dus gezien worden als één groot zonnepaneel.

In het interieur wordt gebruik gemaakt van LED-verlichting.
In het interieur wordt gebruik gemaakt van LED-verlichting.
Klaar voor een proefrit?
Klaar voor een proefrit?

Maar dat is niet het enige. De lak kan door wrijving met de wind een elektrostatische lading krijgen. Dit wordt vervolgens weer afgetapt door verschillende auto-onderdelen. In zekere zin rijdt deze conceptauto dus ook op windenergie.

Hoewel de meeste conceptauto’s vrij onrealistisch is, is de Vision G-Code dat niet. De meeste vernieuwingen in deze auto worden binnen tien jaar verwacht. Zo is de G-Code te starten met een smartphone-app. Daarnaast is deze conceptauto uitgerust met een infraroodscanner, GPS, radar en 3D-camera’s. Ook handig: lucht wordt automatisch gezuiverd. Koeienstront, smog en andere rare chemische luchtjes dringen niet meer de auto binnen. En dan vergeten we nog dat er allerlei sensoren in de stoelen zijn verwerkt die monitoren of je het niet te koud hebt en of je gemasseerd moet worden.

Meer foto’s bekijken? Neem een kijkje op de website van Gizmag.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd