Dertig nieuwe spinnen ontdekt in China

spin

Wetenschappers van de Chinese Academie voor Wetenschappen hebben dertig nieuwe spinnen gevonden in het tropische regenwoud van Xishuangbana. Dit gebied staat bekend om haar rijke biodiversiteit.

Professor Shiqiang Li en zijn collega’s verzamelen en analyseren sinds 2006 spinnen in Huludao. Dit is een tweehonderd hectare groot gebied en dus maar een fractie van het Xishuangbana-regenwoud. Toch zijn er al 700 spinnensoorten in kaart gebracht, waarvan 250 nieuwe exemplaren. Van deze 250 soorten zijn er nu 30 omschreven in een paper in het wetenschappelijke journaal ZooKeys, zoals de Neriene circifolia, die bovenaan dit artikel te zien is. Professor Li hoopt binnenkort nog honderd nieuwe soorten te publiceren.

“Het is fantastisch om te zien hoeveel spinnensoorten we in Huludao ontdekken”, vertelt professor Li. ” Stel je eens voor hoeveel soorten er nog niet ontdekt zijn in het regenwoud. Ons onderzoek toont aan dat het belangrijk is om tropisch regenwoud te behouden, want door ontbossing verdwijnen veel soorten.”

Er worden regelmatig nieuwe spinnen ontdekt. Zo werd in 2012 de bigfoot onder de spinnen gevonden in een grot in het zuidwesten van Oregon. Dit dier heeft enorme klauwen. In datzelfde jaar troffen onderzoekers negen nieuwe vogelspinnen aan in Brazilië. Een jaar later werden er opnieuw drie exemplaren gevonden.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd