De ultieme IQ-test: durft u het aan?

Wetenschappers die zich al jaren bezighouden met het brein hebben in samenwerking met New Scientist en Discovery Channel de ultieme IQ-test ontwikkeld. De test dekt alle cognitieve vaardigheden die iets over uw IQ zeggen en gaat zelfs nog een stap verder. De test heeft de naam 12 pillars of wisdom gekregen en duurt ongeveer een halfuurtje.

Er is de afgelopen jaren veel nagedacht over intelligentie en manieren om dat te meten. En nog steeds zijn wetenschappers er niet helemaal uit. Maar de nieuwste IQ-test komt toch echt in de buurt, zo claimen de onderzoekers.

Geheugen
De wetenschappers hebben geprobeerd om zoveel mogelijk cognitieve functies met zo min mogelijk vragen of opdrachten te toetsen. Die cognitieve functies lopen sterk uiteen: van geheugen tot planning.

WIST U DAT…

…de aanwezigheid van een vrouw een groep intelligenter maakt?

Dieper
Maar deze IQ-test gaat nog een stapje verder. De onderzoekers zochten met behulp van hersenscanners uit welke delen van het brein exact betrokken zijn bij bijvoorbeeld het plannen van een opdracht of herinneringen. Met behulp van dat onderzoek konden de wetenschappers in de test ook aandacht besteden aan de dieperliggende delen van de hersenen.

Met behulp van de 12 pillars of wisdom kunt u achterhalen hoe het fundament van uw intelligentie er uitziet. Doe de test hier.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd