De snelste auto ter wereld debuteert in november

bloodhound-5

Een auto die meer dan 1600 kilometer per uur aflegt: is dat mogelijk? Britten werken op dit moment aan de Bloodhound SSC, de snelste auto ter wereld. Het team maakte deze week bekend dat de auto in november debuteert.

“We laten de auto op 17 november zien”, schrijft teamlid Andy Green “De auto bereikt dan een snelheid van slechts 320 kilometer per uur. Hoewel dit niet heel snel is, gaat het wel een spektakel worden om te zien. De Bloodhound SSC versnelt namelijk in twee seconden van 0 naar 320 kilometer per uur. Ik weet niet wat voor auto je in de garage hebt staan, maar die van ons is sneller.”

bloodhound-1

Hoe snel is deze auto?

Stel, de auto zou de recordpoging in Nederland afleggen, dan zou een ritje van Den Helder naar Maastricht slechts dertien minuten duren. Start de coureur in Middelburg? Vijftien minuten later is hij in het noorden van de provincie Groningen.

Na deze test reist het team af naar Zuid-Afrika, waar in de zomer van 2016 een recordpoging ondernomen gaat worden. Deze poging vindt plaats op de bodem van een opgedroogd meer. Het oppervlak moet namelijk zo glad mogelijk zijn, zodat de recordpoging niet mislukt. De Bloodhound SSC gaat in 55 seconden versnellen van 0 naar 1600 kilometer per uur. Als dit lukt, dan heeft het team het record voor snelste auto in handen. Op dit moment staat dat record op naam van TrustSSC. Deze auto behaalde in oktober 1997 een snelheid van 1227,985 kilometer per uur.

De leden van het Bloodhound-team zijn nu druk bezig met de voorbereidingen. “Juni was een leuke maand, waarin we o.a. een Jaguar type-F auto gebruikten om de parachutes van de Bloodhound te testen”, vervolgt Green. Deze parachutes worden in 2016 gebruikt om de Bloodhound SSC af te remmen. “De experimenten verliepen uitstekend, waardoor het zelfvertrouwen van iedereen blijft groeien.”

bloodhound-3

Over Bloodhound SSC
In 2011 begonnen ingenieurs aan de bouw van de snelste auto ter wereld. Aan boord van de Bloodhound bevindt zich een straalmotor en een raket. Samen voorzien ze de auto straks van zo’n 135.000 pk. Genoeg kracht om het huidige snelheidsrecord te verbreken. Daarnaast is het ontwerp van de Bloodhound SSC gestroomlijnd en vederlicht door het gebruik van moderne materialen. Wat ook opvalt is de enorme vin op de achterzijde. Die zorgt dat de auto de neus voorop houdt.

Gaat het lukken?
Denk jij dat de Bloundhound SSC in 2016 het wereldrecord gaat verbreken? Reageer onder dit nieuwsbericht!

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd