De perfecte penis: dit vinden vrouwen belangrijk

  Opnieuw blijkt: lengte doet er niet toe. Wat wel belangrijk is? Het complete plaatje en de aanwezigheid van schaamhaar.

  Wetenschappers verzamelden 105 vrouwen die tussen de zestien en 45 jaar oud waren. Vervolgens legden ze de dames foto’s van het mannelijke geslachtsdeel voor. De onderzoekers wilden graag weten wat een penis nu tot een aantrekkelijke penis maakte. De vrouwen moesten daartoe aangeven in hoeverre verschillende aspecten van de penis (bijvoorbeeld vorm en lengte) invloed hadden op de mate waarin een penis als aantrekkelijk werd beschouwd.

  Complete plaatje
  Uit het onderzoek blijkt dat de lengte van de penis er in de optiek van deze 105 vrouwen in ieder geval niet echt toedoet. Met stip op één stond wat de onderzoekers aanduiden als ‘general cosmetic appearance’, oftewel ‘het complete plaatje’. Op twee staat schaamhaar, op drie de omtrek. Het minst belangrijk vonden de dames de positie en vorm van de opening op de eikel. En ook de lengte van de penis werd niet echt belangrijk gevonden: het blijkt het op twee na minst belangrijke aspect van de penis te zijn.

  Essentieel belang
  “Het onderzoek laat zien dat er niet één aspect is dat van essentieel belang is,” zo schrijven de onderzoekers in hun paper. In plaats daarvan vonden vrouwen het complete plaatje (dus hoe de penis en directe omgeving er in zijn geheel uitziet) het belangrijkste. “Terwijl andere aspecten duidelijk als minder relevant werden gezien.”

  De onderzoekers vroegen de vrouwen niet alleen naar de aantrekkelijkheid van de verschillende gefotografeerde penissen. De vrouwen werd ook gevraagd in hoeverre ze de penissen er normaal uit vonden zien. Op de foto’s waren naast ‘onbehandelde’ penissen, ook penissen te zien die besneden waren of die een operatie hadden ondergaan waarbij de opening op de eikel verplaatst was. Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen de penissen die deze laatstgenoemde operatie hadden ondergaan er net zo normaal vonden uitzien als besneden penissen. Dat is een belangrijke conclusie, omdat mannen die de opening op de eikel laten verplaatsen (soms bevindt deze zich op de onderzijde van de penis in plaats van op het topje ervan) vaak het idee hebben dat hun penis er door die ingreep vreemd uitziet. Vrouwen zien dat dus niet zo.

  Wist je dat er een duizendpoot met wel vier penissen bestaat? En ja, daar zijn (close-up)foto’s van. Bekijk ze hier!

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd