De mooiste foto’s van de zonsverduistering

Gisterenavond was vanuit Australië een prachtige gehele zonsverduistering te zien. Even dreigden wolken roet in het eten te gooien, maar op het laatste moment kwam het dan toch nog goed en konden de nodige kiekjes geschoten worden.

Hoewel de zonsverduistering maar in een beperkt deel van de wereld te zien was (beste zicht had u vanuit het plaatsje Cairn in Australië), hoefde niemand de verduistering te missen. Diverse organisaties zonden de zonsverduistering live uit. Voor duizenden toeristen was dat niet genoeg: zij trokken naar Australië om de zonsverduistering met eigen ogen te zien. Lang zag het er niet zo goed uit: wolken dreigden de zonsverduistering aan het zicht te onttrekken. Maar uiteindelijk was er – soms door de wolken heen – dan toch nog iets van het spektakel te zien.

Efremidis Yiannis slaagde er in om vanaf het strand van Cairns deze foto te maken. Tussen de wolken door ziet u hoe de maan het licht van de zon blokkeert. Ook is goed te zien hoe donker het daardoor wordt.

Foto: Efremidis Yiannis (via Spaceweather.com).

Emilio Iepeley had vanuit Chili iets beter zicht op het spektakel en maakte deze foto. De zonsverduistering is nog niet ‘af’ waardoor het lijkt alsof er een hapje uit de zon is genomen.

Foto: Emilio Iepeley (via Spaceweather.com).

Shahrin Ahmad kiekte de zonsverduistering vanuit Queensland, Australië. De zon lijkt op deze foto te vechten tegen de maan en slaagt er bovenaan in om nog enkele stralen te laten ontsnappen.

Foto: Shahrin Ahmad (via Spaceweather.com).

En ook Alson Wong vereeuwigde de zonsverduistering vanuit Queensland.

Foto: Alson Wong (via Spaceweather.com).

Wie zich liever aan bewegende beelden vergaapt: die zijn er natuurlijk ook! Hieronder vindt u een filmpje waarin u de zonsverduistering nog eens op uw gemakje opnieuw kunt beleven.

Bronmateriaal

"Image Gallery Spaceweather" - Spaceweather.com
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door SilverStack (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd