De beste manier om vreemde talen te leren

 PSYCHOLOGIE  De eindexamens naderen nog lang niet. Toch zijn scholieren nu al bezig om de perfecte leerstrategie te vinden om vreemde talen als Engels, Duits en Frans te tackelen. Een psycholoog van de Purdue universiteit heeft de perfecte manier gevonden om dit voor elkaar te krijgen: werken met de aloude kaartenbak.

Volgens professor Jeffrey D. Karpicke is het werken met kaarten de beste manier om vreemde talen te leren. Deze techniek wordt momenteel al door veel scholieren gebruikt: aan de ene kant van een kaartje staat het buitenlandse woord, aan de andere kant de Nederlandse vertaling. Waneer een woord een paar keer goed is geraden, mag het kaartje uit de kaartenbak. Zo blijven alleen de moeilijke kaarten over. Veel taaloefenprogramma’s op de computer werken op dezelfde manier.

Professor Karpicke heeft met 150 studenten verschillende leertechnieken onderzocht. Hij kwam tot de conclusie dat de ouderwetse kaartenbak het meest efficient en krachtig is. “Scholieren en studenten zien namelijk iedere keer vooruitgang, wat resulteert in meer motivatie”, vertelt Karpicke.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd