Damestas verliest gewicht dankzij technologie

Technologische vooruitgang heeft ervoor gezorgd dat het gewicht van de damestas aanzienlijk is afgenomen. Dat blijkt uit een onderzoekje van een Brits warenhuis. Een damestas weegt zo’n anderhalve kilo minder dan twee jaar geleden. Dat is een afname van zo’n 57 procent.

Gadgets als de Iphone en de Blackberry hebben stapels papier, zware laptops, ouderwetse telefoontjes, muziekspelers en agenda’s overbodig gemaakt. En dat scheelt een hoop! Twee jaar geleden sleepten vrouwen nog zo’n 3,3 kilo met zich mee.

Het Britse warenhuis Debenhams doet elk jaar een onderzoekje naar de inhoud van de damestas. Zo’n 7000 vrouwen mogen dan hun tasinhoud toelichten. En de laatste vijftien jaar gaan de dames er aanzienlijk op vooruit. Halverwege de jaren negentig kwam de mobiele telefoon op en deze zorgde ervoor dat de tas zo’n 247 gram zwaarder werd. De vrouwenschouder had in die jaren met zo’n 1,4 kilo aan vracht te maken. De Ipod verzwaarde de tas tot zo’n 1,6 kilo. Laptops maakten het alleen maar erger; in 2006 woog de gemiddelde tas maar liefst 3,5 kilo. Gelukkig is het – met dank aan de gadgets – sindsdien alleen maar beter geworden.

Toch zijn het niet die gadgets die het zwaarst wegen. Het grootste deel van de damestas wordt al decennialang in beslag genomen door make-up, een spiegeltje, een portemonnee, zakdoekjes, parfum, borstel, tandpasta, adresboeken, pillen tegen hoofdpijn en bonnetjes. “Het maakt niet uit welke technologische vooruitgang zich aandient, een damestas zal altijd die Mary Poppins-reputatie hebben, omdat vrouwen een tas zo inpakken dat ze op alles voorbereid zijn,” vertelt tasseninkoper Sue Tebbitts.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd