Dageraad slokt maantje op in verbluffende foto

foto

Astronaut Chris Hadfield doet weer van zich spreken. De aan boord van het ISS vertoevende ruimtereiziger heeft opnieuw een fantastische foto gemaakt. Dit keer schittert de maan boven het aardoppervlak in de dageraad.

Het komt regelmatig voor dat astronauten in het ISS verbluffende foto’s maken en deze middels Twitter de wereld in sturen. Het is onmogelijk om al die foto’s op Scientias.nl te plaatsen, maar dit kiekje wilden we u toch niet onthouden.

Foto: Chris Hadfield.
Foto: Chris Hadfield.

Canada
De foto is gemaakt door Chris Hadfield, een Canadese astronaut aan boord van het ISS. Op de foto zien we het zuidoostelijke deel van de Verenigde Staten dat nog in duisternis gehuld is. Links kondigt de dageraad zich echter al aan en lijkt het maantje op te slokken.

Gaatje
Hadfield maakt met grote regelmaat mooie foto’s van onze planeet. Zo fotografeerde hij begin dit jaar nog de Australische bosbranden. Op de foto’s zijn zelfs de vlammen zichtbaar. Behalve foto’s van de aarde geeft Hadfield zijn ogen ook dichterbij goed de kost. Zo vereeuwigde hij enkele dagen geleden nog een gat in een zonnepaneel van het internationale ruimtestation. Het gat zou het resultaat zijn van een botsing tussen het zonnepaneel en een meteoroïde.

De foto waarop het maantje in de dageraad schittert, is hoogstwaarschijnlijk één van de laatste foto’s die Hadfield maakt. Zijn bezoek aan het ISS zit er namelijk bijna alweer op: op maandag 13 mei verlaat Hadfield het ISS en keert terug naar de planeet die hij de afgelopen maanden zo vaak vanuit een uniek gezichtspunt vereeuwigde.

Bronmateriaal

De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Chris Hadfield.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd