Curiosity snort vrolijk verder na duinbeklimming

curiosity

Marswagentje Curiosity heeft even over de schouder gekeken en een mooie foto gemaakt van het duintje dat hij beklom en dat nu al weer een eindje achter hem ligt. De rover heeft de vaart er sowieso goed in: inmiddels heeft deze sinds zijn landing alweer meer dan vijf kilometer op Mars afgelegd.

De foto die Curiosity van het duintje achter hem maakte, is prachtig. We zien zijn wielen in het zand gedrukt en dat geeft toch wel een machtig gevoel. Wij mensen hebben gewoon een robotje op Mars rondrijden dat daar duintjes beklimt!

Afbeelding: NASA / JPL-Caltech.
Afbeelding: NASA / JPL-Caltech.

Curiosity maakte de foto op ongeveer 41 meter afstand van het duintje. Op het moment dat de foto gemaakt werd, had het Marswagentje sinds zijn landing op Mars 4.97 kilometer afgelegd. Inmiddels is de magische grens van 5 kilometer doorbroken.

En daar worden hopelijk nog heel wat kilometers aan toegevoegd. De rover is momenteel namelijk vooral druk met meters maken. Curiosity is nog altijd onderweg naar Mount Sharp. Die heuvel ziet u op de foto hieronder. Deze foto werd gemaakt terwijl Curiosity het duintje overstak. Curiosity reed op dat moment richting het westen. De helling van Mount Sharp die Curiosity moet gaan bestuderen, bevindt zich ten opzichte van Curiosity’s positie op deze foto nog meer richting het westen en zuiden.

Afbeelding: NASA / JPL-Caltech.
Afbeelding: NASA / JPL-Caltech.

Bronmateriaal

"NASA's Curiosity Drives On After Crossing Martian Dune" - NASA.gov
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door NASA / JPL-Caltech.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd