Curiosity maakt mooi kiekje van zijn nieuwe bestemming: Mount Sharp

mount sharp

Marswagentje Curiosity heeft een prachtige panoramafoto gemaakt van Mount Sharp: een 5,5 kilometer hoge berg op Mars. We gaan nog veel van deze berg zien: het is namelijk de volgende bestemming van Curiosity.

De foto is eigenlijk een mozaïek en bestaat uit verschillende kiekjes die Curiosity op één dag maakte. Wanneer we de kiekjes samenvoegen, krijgen we de foto hieronder:

Foto: NASA / JPL-Caltech / MSSS.
Foto: NASA / JPL-Caltech / MSSS.

NASA heeft de foto vervolgens aangepast om te laten zien hoe deze er onder aards licht uit zou zien. Dat resulteert in deze foto:

Foto: NASA / JPL-Caltech / MSSS.
Foto: NASA / JPL-Caltech / MSSS.

De door NASA aangepaste versie is heel handig voor wetenschappers. Zij kunnen op deze foto namelijk veel beter verschillende soorten gesteenten herkennen.

We gaan in de toekomst ongetwijfeld nog meer van Mount Sharp zien. Curiosity gaat de berg namelijk bezoeken. Het is de bedoeling dat het Marswagentje het onderste deel van de helling gaat bestuderen. Het kan echter nog wel een aantal weken duren voor Curiosity zich naar de berg gaat begeven. Op dit moment is het Marswagentje nog druk aan het werk in Yellowknife Bay. De rover vond in dit gebied onlangs bewijs dat de omstandigheden hier vroeger heel gunstig waren voor leven.

Bronmateriaal

"Panorama From NASA Mars Rover Shows Mount Sharp" - NASA.gov
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door xx (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd