Curiosity kiekt zijn eindbestemming: “Mount Sharp, ik kom eraan!”

mountsharp

Marsrover Curiosity is kilometers aan het maken. En het schiet al aardig op: de eindbestemming – Mount Sharp – komt tot grote vreugde van de rover steeds dichterbij.

Dat blijkt ook wel uit een nieuwe foto die de rover middels Twitter met de wereld deelde. Op de foto schittert de voet van de fletse Mount Sharp. “Sta me toe om mezelf opnieuw te introduceren. Ik ben terug op Twitter en nog dichterbij Mars’ Mount Sharp,” meldt de rover.

Met de tekst verwijst Curiosity overduidelijk naar de shutdown die de Amerikaanse overheidsinstellingen – waaronder ook NASA – teisterde. Doordat politici het niet met elkaar eens konden worden, lagen overheidsinstellingen iets meer dan twee weken stil. In het geval van Curiosity betekende dat iets meer dan twee weken radiostilte op de site en het Twitter-kanaal. Maar daar is nu gelukkig een einde aan gekomen. De rover laat weer van zich horen en zal ons de komende tijd ongetwijfeld blijven verrassen met mooie foto’s en opzienbarende ontdekkingen.

De komende tijd staat het maken van kilometers echter centraal. De rover is nog altijd onderweg naar Mount Sharp, een reis die acht kilometer lang is en zeker enkele maanden in beslag gaat nemen. De reis van Curiosity is hier live te volgen.

Bronmateriaal

"@MarsCuriosity" - Twitpic.com
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door NASA.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd