Curiosity gluurt over enkele richels naar zijn eindbestemming: Mount Sharp

mount

Marsrover Curiosity heeft een fantastische foto gemaakt van zijn voorlopige eindbestemming: Mount Sharp. Op het kiekje schittert de berg op de achtergrond, terwijl we voor de voeten van de rover een aantal rijtjes stenen zien die als een extra hindernis voor Curiosity lijken te zijn neergelegd.

NASA had de richels eerder al vanuit een baan rond de rode planeet gespot. Maar nu arriveerde Curiosity bij de richels en kon NASA deze eindelijk eens van iets dichterbij bekijken.

Curiosity maakte meerdere foto’s van de richels, maar de foto met Mount Sharp op de achtergrond is toch zeker wel de mooiste. Curiosity is momenteel onderweg naar de berg. Het Marswagentje hoopt het onderste deel van één van de hellingen van de berg te gaan bestuderen. Onderzoekers hopen aan de voet van de berg verschillende lagen aan te treffen die ons stuk voor stuk iets kunnen vertellen over verschillende perioden in de geschiedenis van de rode planeet.

Foto: NASA / JPL-Caltech.
Foto: NASA / JPL-Caltech.

Maar voor het zover is, houdt de rover zich ook nog met andere dingen bezig. Zo zal deze binnenkort een tussenstop maken in een gebied dat NASA de naam ‘Kimberley’ heeft gegeven. Het gebied ligt een klein eindje verder dan waar de rover nu is en bevat ook enkele richels.

Curiosity gluurt even achterom. Rechts ziet u opnieuw de met stenen bedekte richels. Afbeelding: NASA / JPL-Caltech.
Curiosity gluurt even achterom. Rechts ziet u opnieuw de met stenen bedekte richels. Afbeelding: NASA / JPL-Caltech.

Bronmateriaal

"NASA's Curiosity Mars Rover Views Striated Ground" - NASA.gov
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door NASA / JPL-Caltech.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd