Curiosity doet armoefeningen om robotarm te testen

  De komende week gaat Curiosity zijn robotarm testen. De rover buigt en strekt zijn arm in allerlei richtingen. “Hierdoor leren we of de robotarm goed werkt na de lange reis naar Mars”, vertelt onderzoeker Daniel Limonadi van NASA’s Jet Propulsion Laboratorium.

  “Op Mars is er sprake van een andere zwaartekracht en een andere temperatuur dan op aarde”, vervolgt Limonadi. “De testen die deze week uitgevoerd worden zullen daarom vergeleken worden met eerdere testen die op aarde voltooid zijn.”

  Curiosity zal in een later stadium ingewikkelde manouvres moeten uitvoeren met zijn robotarm. Zo neemt de rover bodemmonsters, die vervolgens naar diverse instrumenten worden gebracht. Het is belangrijk dat dit zeer secuur gebeurt, vandaar dat er nu armoefeningen worden uitgevoerd.

  Marsrover Curiosity bevindt zich nu al ruim een maand op het oppervlak van Mars. In deze maand heeft de rover 109 meter afgelegd, prachtige foto’s gemaakt en een steen gelaserd. De rover zal de komende weken naar het Glenelg-terrein rijden, waar Curiosity in een steen gaat boren.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd