Cocaïne gevonden in Kennedy Space Center

 ASTRONOMIE  In een zwaarbeveiligd gedeelte van het Kennedy Space Center is cocaïne gevonden. Slechts 200 mensen hebben toegang tot de zogenaamde Orbiter Processing faciliteit, de plek waar de laatste voorbereidingen van de spaceshuttles plaatsvinden, voor ze naar het Vehicle Assembly gebouw worden gebracht.

“Dit is een zeldzaam en geïsoleerd incident”, zegt Bob Cabana, directeur van het Kennedy Space Center. “We zoeken deze zaak tot de bodem uit. Wel wil ik even benadrukken dat het werk hier in het Kennedy Space Center wordt gedaan door een fantastisch en toegewijd team.”

De 200 personen hebben ondertussen een drugstest ondergaan, maar geen van hen was onder invloed ten tijde van de test. Op dit moment wordt de shuttle Discovery voorbereid op een lancering in maart. “Wij denken niet dat dit incident uitwerking heeft op de lancering van Discovery.”

Als NASA erachter komt van wie de cocaïne is, zal die persoon hard worden gestraft. “NASA heeft een zero-tolerance beleid als het gaat om illegaal drugsgebruik”, voegt NASA-woordvoerder Allard Beutel toe.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd