Chocolade verbetert gezichtsvermogen direct

Nieuw onderzoek wijst erop dat pure chocolade het gezichtsvermogen tijdelijk en direct goed doet. Het geheim? Flavonoïden!

De onderzoekers verzamelden dertig jonge mensen en deelden de proefpersonen in twee groepen in. De ene groep kreeg pure chocola voorgeschoteld, met daarin 720 milligram flavonoïden. De andere groep kreeg witte chocolade. Hier zitten vrijwel geen flavonoïden in.

Test
Twee uur later ondergingen de proefpersonen allerlei testen. Zo werd onder meer gekeken hoe gevoelig hun ogen waren voor bewegingen en contrast. Ook het cognitieve vermogen werd getest.

WIST U DAT…

…chocolade wel eens het nieuwe superfruit kan worden?

Omgedraaid
Een week later herhaalden de onderzoekers het experiment. Alleen kregen de mensen die de vorige keer pure chocolade hadden gegeten nu witte chocolade voorgeschoteld. En de mensen die de week ervoor witte chocolade hadden gegeten, moesten het nu met pure chocolade doen.

Beter
Beide experimenten leverden dezelfde resultaten op. De mensen die pure chocolade hadden genuttigd presteerden zowel visueel als cognitief beter. De mensen die witte chocolade hadden gegeten, presteerden niet significant beter.

De onderzoekers denken de resultaten wel te kunnen verklaren. De flavonoïden in chocolade zouden de bloedstroom naar de ogen en het brein versterken. Hierdoor gaan deze delen van het lichaam beter presteren.

Bronmateriaal

"Will Carrots Help You See Better? No, but Chocolate Might" - Scientificamerican.com
Bovenstaande foto is gemaakt door Lee McCoy (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd