Snuiven zonder schuldgevoel

Na de Fransen en de Amerikanen gaan ook de Engelsen overstag; zij brengen het eerste te inhaleren voedsel op de markt. De inventie – genaamd Le Whif – heeft de smaak van chocola of koffie. De kopers ervan kunnen ervan snuiven en genieten zonder aan te komen. Eén snifje bevat namelijk slechts één calorie.

Le Whif is ongeveer net zo groot als een lipstick en bevat acht tot tien pufjes met een smaakje. Niet alleen gewone chocola, maar ook chocola met mint en chocola met framboos is voortaan al snuivend te nuttigen. Ook is er de smaak koffie. En geloof het of niet: één pufje bevat net zoveel cafeïne als een espresso.

Het idee voor Le Whif komt uit het brein van professor David Edwards. Hij kreeg bij de ontwikkeling van het product hulp van chefkok Thierry Marx. Volgens Edwards is Le Whif niet bedoeld om voedsel te vervangen, maar is het juist een toevoeging. Mensen kunnen nu gemakkelijk dingen proeven zonder er gelijk vol van te zitten. “Leven van snuiven is nog lang niet mogelijk,” meent Edwards.

“We lanceren elke zes maanden een nieuwe smaak. Het is redelijk om aan te nemen dat de eerstvolgende lijn van producten nog meer op de gezondheid zal zijn gericht.”

In Frankrijk werd eenzelfde product in 2009 gelanceerd. Binnen een maand waren alle inhalers uitverkocht. Sindsdien is het snufje in geheel Frankrijk en de Verenigde Staten verkrijgbaar.

Bronmateriaal

"Flavoured air at £2 a shot" - Telegraph.co.uk

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd