Chirurg verbreekt Donkey Kong record

Een plastisch chirurg uit New York heeft een legendarische score gehaald van 1.061.700 punten in het arcadespel Donkey Kong. Is dit het bewijs dat er een verband is tussen goede oog-handcoördinatie en een talent in het spelen van computerspelletjes?

Chirurg Hank Chien denkt van wel. “Laparoscopie (minieme chirurgische ingrepen, red.) voelt als het spelen van een videospelletje, omdat chirurgen dan kijken naar een aangepaste versie van wat ze aan het doen zijn”, vertelt Chien. Hij haalde het nieuwe record na een speelsessie van drie uur en 35 minuten.

Natuurlijk kleven er nadelen aan gamen, maar er zijn ook zeker voordelen. Het spelen van actiespellen zorgt ervoor dat gamers contrasten sneller en duidelijker zien. Ook kunnen gamers sneller objecten vinden op een overvol beeldscherm dan niet-gamers. Daarnaast blijkt uit een onderzoek uit 2008 dat de prestaties van chirurgen verbeteren als ze voor een operatie een potje Wii’en.

Opvallend: na het uitlekken van het nieuwe record van Chien, kreeg de plastisch chirurg direct twee nieuwe patiënten. Blijkbaar zien zij ook een verband.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd