Chinese handelaren verkopen levende dieren in sleutelhangers

Bizar nieuws uit China. Volgens de Chinese krant The Global Times verkopen handelaren tegenwoordig levende dieren in sleutelhangers. De dieren leven in een soort plastic zak met een gekleurde vloeistof. De verkopers beweren dat de dieren maanden kunnen leven, aangezien er voedingsstoffen in de gekleurde vloeistof zitten.

“Ik hang deze sleutelhanger in mijn kantoor”, zegt één klant in The Global Times. “Het ziet er leuk uit en brengt geluk.” De klant kocht een levende schildpad in een gele vloeistof.

Consumenten kunnen kiezen uit een zakje met één Braziliaanse schildpad of twee kleine koningsmakrelen. De handelaren staan op stoepen in drukke winkelstraten of nabij metrostations. De Chinese overheid bestraft de verkoop van de levende dieren niet.

Immoreel en dierenmishandeling
“Om levende dieren in een afgesloten en kleine omgeving met winst te verkopen is immoreel en dierenmishandeling”, aldus Qin Xiaona, directeur van een Chinese dierenorganisatie.

Vrijlaten
Veel Chinezen kopen de sleutelhangers en laten de dieren vervolgens vrij. Toch is dit ook niet goed, want hierdoor blijven de handelaren verdienen aan deze praktijken en zullen er in de toekomst nog meer dieren in sleutelhangers worden verkocht.

Verbod
De enige maatregel is de verkoop van dit soort accessoires verbieden. Maar gaat China dat ooit doen?

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd