Chinees ruimtestation wordt nu werkelijkheid

China heeft haar plannen voor een eigen ruimtestation uit de doeken gedaan. Het station weegt zo’n zestig ton en bestaat uit drie delen.

De kern van het ruimtestation wordt als eerste gelanceerd. Dit deel heeft een diameter van 4,2 meter en weegt zo’n 20 tot 22 ton, zo meldt China Daily.

Modules
De andere twee modules zijn bedoeld voor experimenten en bevinden zich haaks op de kernmodule. Deze laboratoria zijn 14,4 meter lang en wegen ongeveer net zoveel als de kernmodule. Het ruimtestation is ietsje kleiner dan het ISS en het Russische ruimtestation Mir. Voor een plaatje van het Chinese ruimtestation kunt u hier terecht.

WIST U DAT…

het meeste ruimteafval afkomstig is van China?

Vrachtschip
De Chinezen ontwikkelen tevens een speciaal ruimteschip om het ruimtestation te bevoorraden. Hiermee wordt toch wel benadrukt dat dit nieuwe ruimtestation een project is dat jaren in de lucht moet blijven.

Het publiek wordt uitgenodigd om met de Chinezen mee te denken. Zo wordt er nog gezocht naar namen en logo’s voor de verschillende onderdelen van het ruimtestation. Suggesties kunnen tot maandag 25 juli worden ingediend via www.cmse.gov.cn of kongjianzhan@vip.qq.com. Ook het vrachtschip moet nog een naam hebben, suggesties hiervoor moeten al voor vrijdag 20 mei binnen zijn. Dat wijst erop dat de bouw van het vrachtschip haast heeft.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd