China ontdekt hoe het nucleaire brandstof kan hergebruiken

Chinese wetenschappers spreken van een doorbraak in de studie naar nucleaire brandstoffen. Ze hebben ontdekt hoe ze nucleaire brandstof kunnen hergebruiken. En dat is belangrijk: het land heeft maar genoeg uranium voor 50 tot 70 jaar. Maar nu delen van het goedje prima hergebruikt kunnen worden, kan China er zeker weer 3000 jaar tegenaan.

China is op zoek naar een alternatieve energiebron die ervoor zorgt dat het land niet langer afhankelijk is van andere landen. Tegelijkertijd moet die veelbelovende energiebron de vervuiling tegengaan.

Nucleaire energie is een grote kanshebber. De CO2-uitstoot blijft namelijk beperkt. Bovendien kan deze energiebron de vervuilende kolen waar nu nog zo’n 70 procent van China op draait, vervangen.

In 2020 wil China vijftien procent van diens energie uit hernieuwbare bronnen halen. Dankzij de doorbraak van de wetenschappers kan nucleaire energie daar nu ook onder geschaard worden. Het is de bedoeling dat nucleaire fabrieken in 2020 zo’n 70 tot 80 gigawatt aan energie gaan leveren.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd