China: derde grootste windenergieproducent?

 KLIMAAT  China is van plan om de derde grootste windenergieproducent van de wereld te worden. Dit meldt Shi Lishan van het Chinese ministerie van nieuwe energie. Spanje – de huidige nummer 3 – staat op het punt om verstoten te worden. China hoopt nog voor het einde van het jaar 20 gigawatt windenergie te produceren.

Spanje produceerde in 2008 16,8 gigawatt windenergie en zal dit jaar waarschijnlijk naar de vierde plaats zakken. Als China 20 gigawatt windenergie produceert is dat net iets minder dan Duitsland en de Verenigde Staten. De VS staat op de eerste plek met een capaciteit van 25,2 gigawatt in 2008.

China kreeg er flink van langs op de Klimaattop in Kopenhagen. Het land is ‘s werelds grootste producent van broeikasgassen. Hierop besloot China een nieuw doel vast te stellen: in 2020 haalt het land vijftien procent van haar energie uit hernieuwbare bronnen, zoals wind en water. De meeste energie haalt China momenteel uit steenkool. In 2020 zal de situatie nog niet veranderd zijn. Steenkool blijft op de eerste plaats staan.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd