Cel ontdekt die haar aanmoedigt om te groeien

Wetenschappers hebben cellen ontdekt die er voor zorgen dat haar gaat groeien. De ontdekking kan een einde maken aan kaalheid.

De onderzoekers bestudeerden cellen in muizen en ontdekten zo de cellen die noodzakelijk waren voor haargroei. Als deze cellen geen seintje gaven, ging er geen haar groeien.

Praten
“Als we deze cellen in de huid zover kunnen krijgen dat ze met de slapende cellen bij de haarzakjes gaan ‘praten’ kunnen we er mogelijk voor zorgen dat haar weer gaat groeien,” legt onderzoeker Valerie Horsley uit. Uit onderzoeken naar kaalheid is eerder al gebleken dat er weinig mis is met de haarzakjes van kale mensen. Alleen de cellen die de groei van haar moeten starten, doen dat niet.

WIST U DAT…

Bekend
De onderzoekers vermoedden toen al wel dat de cellen door andere cellen geactiveerd moesten worden, maar om welke cellen het ging, was onduidelijk. Dat is nu dus bekend.

De onderzoekers willen nu vast gaan stellen of deze cellen ook in mensen nodig zijn om haar te laten groeien. Het volledige onderzoek is verschenen in het blad Cell.

Bronmateriaal

"Yale scientists find stem cells that tell hair it's time to grow" - Eurekalert.org
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Timothy Takemoto (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd