Cannabis: medicijn tegen epilepsie?

Wetenschappers van de universiteit van Reading hebben drie stofjes gevonden in cannabisbladeren die kunnen helpen om epileptische aanvallen te verminderen of te voorkomen.

Alleen al in de Benelux lijden meer dan 100.000 mensen aan epilepsie. Nieuwe medicijnen kunnen het leven van miljoenen mensen wereldwijd vergemakkelijken.

Volgens Dr. Ben Whalley blijkt uit onderzoeken met proefdieren dat de stofjes epileptische aanvallen verminderen. “Cannabis kan nuttig zijn als medicijn”, zegt Whalley. “De drie verbindingen komen zonder bijwerkingen, in tegenstelling tot huidige medicatie.”

GWP42006 en cannabidiol
Vooral de componenten GWP42006 en cannabidiol zijn zeer effectief tegen epilepsie. Beide componenten zorgen er niet voor dat de gebruiker ‘high’ wordt.

Oplossing?
Hoewel cannabis als medicijn nog niet verkrijgbaar is in een apotheek, is er al wel een medicijn met de naam Sativex te koop. Sativex is cannabis in sprayvorm. Hierdoor worden actieve bestanddelen twintig tot veertig keer langzamer opgenomen in het lichaam dan wanneer iemand cannabis rookt.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd