Buitenaards leven misschien niet vriendelijk

  Een Britse astronoom waarschuwt dat buitenaards leven misschien niet zo vriendelijk is als de meeste wetenschappers verwachten. “Gezien de consequenties van contact met een vijandelijk buitenaards ras, is het verstandig om overheden en de Verenigde Naties bij de discussies te betrekken”, vertelt astronoom Marek Kukula.

  Deze week wordt er een tweedaagse conferentie gehouden in de Royal Society in Londen met de titel ‘Het ondekken van buitenaards leven en de consequenties voor wetenschap en de maatschappij.’ Marek Kukala van de Royal Observatory in Greenwich is daarbij ook aanwezig.

  Douglas Vakoch van het SETI-instituut in Californië vindt dat er meer gepraat moet worden op hogere niveaus. “Iets actiever zijn is een goede strategie. Er wordt momenteel veel gepraat over buitenaards leven, maar alleen nog niet door iedereen.”

  Professor Simon Conway Morris van de Cambridge universiteit denkt dat het onontkoombaar is dat er intelligent leven buiten de aarde. “En als dat zo is (…) dan zijn er ook buitenaardse technologieën”, meent professor Morris. Net als mensen denkt Morris dat aliens gewelddadig en hebzuchtig kunnen zijn. Sommige wetenschappers vragen zich af waarom er nog geen berichten zijn gestuurd naar de aarde van buitenaardse beschavingen. Morris: “Als ik in hun schoenen stond, zou ik niet weten of ik de telefoon zou moeten opnemen.”

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd