Britse overheid geeft UFO-documenten vrij

Kortgeleden waren ze nog topgeheim. Vandaag liggen ze op straat. Het Britse ministerie van defensie heeft alle documenten met betrekking tot buitenaardse wezens in Engeland uit de periode 1994 tot 2000 vrijgegeven. De 6000 pagina’s bevatten de mooiste verhalen, foto’s, schetsen en vermoedens. Zou het dan toch allemaal waar zijn?

De rapportages zijn allemaal opgesteld door de politie, militairen of de overheid nadat ze door burgers gewaarschuwd waren. We zetten een aantal opmerkelijke meldingen voor u op een rij!

1. Witte zijde in een jampot
Een man komt op 20 maart 1997 om vier uur ‘s middags thuis en ontdekt dat in zijn achtertuin een verlichte blauwe driehoek hangt. Blijkbaar schrikken de buitenaardse wezens van de man, want de driehoek schiet direct weg. Wel laat het voertuig een zijdeachtige witte substantie achter op de boomtoppen. De man verzamelt het in een jampot.

2. Overal ufo’s
Een ufo wordt met behulp van een filmcamera vastgelegd. De politie vertelt het de kustwacht en die waarschuwt schepen in de Noordzee waar een bemanning vervolgens nog meer ufo’s ziet. Op datzelfde moment pikt een radar bij Boston een niet nader geïdentificeerde echo op.

3. Heel snel
Een oudere werknemer van de luchtverkeersleiding neemt vanuit de toren nabij Glasgow Pretwick Airport in 1999 een object waar dat met een snelheid van meer dan 1000 knopen (1852 kilometer per uur) reist.

4. Toblerone
Een elektricien ziet een ufo over een veld schieten. Het vliegende gevaarte heeft de vorm van een Toblerone. In de rapportage is zelfs een schets van de ufo opgenomen (zie hieronder).

5. Ziek
Een man zit op 27 januari 1997 om 10.40 uur ‘s ochtends in de auto als een enorme lichtbundel hem beschijnt. Hij vertelt de politie dat die buitenaardse ervaring hem psychisch ziek heeft gemaakt en dat hij er ook een huidziekte aan heeft over gehouden. Zij sturen hem naar de dokter.

Volgens expert is de manier waarop mensen ufo’s beschrijven en de vormen die ze daarvoor gebruiken de afgelopen tijd veranderd. Dat zou te maken hebben met de vele ufo’s die tegenwoordig op tv – zoals bijvoorbeeld in de X-files – opduiken. Vroeger beschreef men ufo’s als schotels of schijfvormig. Tegenwoordig zijn ze groot, zwart en driehoekig. Bovendien zijn de randen verlicht.

Veel waarnemers van ufo’s hadden de tegenwoordigheid van geest om hun bevindingen direct te schetsen. Dat resulteert in de meest uiteenlopende tekeningen:

U kunt alle ufo-meldingen bekijken door hier te klikken.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd