Adverteren in de Branded Box op Scientias: bereik >1,3 miljoen unieke bezoekers per maand

In januari 2024 start Scientias met de Branded Box. Een unieke plek die veel zichtbaarheid geeft op Scientias.nl. Deze positie is meer dan vijf jaar gekocht door ASN Bank, maar komt vanaf januari 2024 vrij voor andere adverteerders.

Branded Box in het kort…
– 250 euro excl. btw (per kwartaal).
– 1.500 tot 15.000 klikken naar je website (per kwartaal).
– Omgerekend 0,02 tot 0,17 euro per klik om een nieuwe doelgroep aan te boren.

Wat is de Branded Box?
De ‘Branded Box’ is een vlak met daarin drie items naast of onder een artikel op Scientias.nl. Dit blok wordt gevuld door vijftig adverteerders. Iedere paginaweergave worden er drie verschilende items getoond. Dit betekent dat iedere adverteerder een zichtbaarheid heeft van 6%.

Waarom adverteren op Scientias?
Scientias.nl deelt al meer dan vijftien jaar dagelijks de nieuwste populair-wetenschappelijke berichten. De redactie bestaat uit vijf wetenschapsjournalisten, die nauwe contacten hebben met wetenschappers en universiteiten over de hele wereld. Scientias.nl staat daarnaast al jarenlang in de top 35 meest bezochte nieuwssites in Nederland en is één van de grootste onafhankelijke uitgevers. Iedere maand bezoeken meer dan 1,3 miljoen unieke mensen Scientias.nl, wat resulteert in meer dan 4 miljoen paginaweergaven. 57% van de bezoekers is man, 50% is ouder dan dan 50 jaar. De gemiddelde bezoeker is hoogopgeleid, besteed gemiddeld veel geld aan reizen en lezen, leest kranten en heeft een eigen koopwoning.

Wat levert het mij op als adverteerder?
De Branded Box wordt ruim vier miljoen keer per maand vertoond. Als adverteerder kun je rekenen op 240.000 vertoningen per maand (6% van het totaal aantal vertoningen). De gemiddelde CTR (click trough rate) is 0,2% tot 2%, wat neerkomt op 500 tot 5.000 klikken per maand per item. Een gemiddelde klik kost omgerekend 0,02 tot 0,17 euro. We raden aan om een UTM-tag te gebruiken, waardoor jij als adverteerder in je eigen statistieken bij kunt houden wat Scientias-bezoekers op jouw website doen. Daar kunnen wij je natuurlijk ook bij helpen.

Welke adverteerders komen in deze Branded Box?
We benaderen uitsluitend adverteerders die passen bij Scientias. Dit zullen voornamelijk bedrijven zijn met een overlappende doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan duurzame energieleveranciers, bedrijven die zich richten op verduurzamen van woningen, luxe reizen, uitgevers, musea, thuisstudies, natuurorganisaties en elektrische mobiliteit.

Wat kost de Branded Box?
Een plekje in de Branded Box kost 250 euro per kwartaal (excl. btw). Het is mogelijk om meer posities te kopen. Na het eerste kwartaal is het mogelijk om te stoppen of te verlengen.

Hoe vaak kan ik de titel, url en thumbnail wijzigen?
Na het instellen van de titel, url en thumbnail is het mogelijk om één keer per kwartaal kosteloos een wijziging door te voeren. Iedere extra wijziging kost 20 euro, excl. btw.

Interesse?
Neem contact op met Tim Kraaijvanger op info@scientias.nl.