Boutje zit astronauten dwars

Tijdens een lange en lastige ruimtewandeling probeerden de astronauten van de spaceshuttle Discovery hun klusjes te voltooien. Een vastzittende bout voorkwam dat een zware ammoniaktank gemakkelijk kon worden verwijderd, maar de aanhouder wint. Na 7,5 uur werden de astronauten weer binnengehaald.

Tijdens de tweede ruimtewandeling moest een oude ammanioktank worden verwijderd en een nieuwe geïnstalleerd. Die taak lag in handen van de ervaren ruimtewandelaars Rick Mastracchio en Clayton Anderson (beiden 51 lentes jong). Het was voor beiden de vijfde keer dat ze een wandeling in de ruimte maakten. “Ik denk dat we goed voorbereid zijn,” liet Anderson kort voor vertrek weten. “We zijn voor oude mannen in een tamelijk goede vorm en ik denk dat we er klaar voor zijn.”

De ruimtewandeling was een lastige, omdat de astronauten accurate klusjes in samenwerking met robots moesten klaren. Het ene moment waren de astronauten aan het samenwerken en het andere moment moesten ze ruimte maken voor de robotarm.

Een klein aantal klusjes is blijven liggen en zal tijdens een derde ruimtewandeling moeten worden opgeknapt, zo liet NASA weten.

Bronmateriaal

"Second STS-131 Spacewalk Completed" - News.softpedia.com

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd