‘Botox helpt bij migraine’

Onderzoekers hebben een nieuwe behandeling van migraine in petto: botox. Het rimpelverminderende goedje zou met name patiënten met een implosieve hoofdpijn kunnen helpen. Botox verlamt de zenuwen in het gezicht en voorkomt zo dat signalen zoals pijn aan het brein kunnen worden doorgegeven.

De onderzoekers verdeelden achttien mensen met migraine in twee groepen. In de ene groep zaten mensen die hun migraine beschreven als een pijn die hun hoofd liet imploderen. In de andere groep zaten mensen wiens hoofd leek te exploderen.

Alle patiënten kregen vervolgens botox. Het goedje hielp alle mensen met een hoofd dat leek te imploderen en slechts één op de drie met de explosieve pijn. De patiënten die baat hadden bij de behandeling zagen het aantal migraineaanvallen sterk dalen van gemiddeld 6,8 naar 0,7 per maand.

Botox wordt de laatste tijd regelmatig voorgedragen als ‘medicijn’. Zo wordt overmatig zweten met het goedje aangepakt en zijn er signalen die erop wijzen dat ook kaalheid en depressie met botox kan worden behandeld. Mensen die zich depressief voelen, zouden zich door een afname van het aantal lijnen in hun gezicht beter gaan voelen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd