Borstimplantaten redden leven van vrouw

Kan een borstvergroting levens redden? Jazeker. Het leven van een Amerikaanse vrouw is gered dankzij haar borstimplantaten. Lydia Carranza was aan het werk in een tandartsenpraktijk in Beverly Hills, toen een schutter haar neerschoot. Eén van de implantaten ving de klap op en zorgde ervoor dat het hart niet werd geraakt.

“Ze is een geluksvogel”, zegt chirurg Dr. Ashkan Ghavami. “De fragmenten van de kogel waren slechts millimeters verwijderd van haar hart en haar vitale organen. Als ze geen implantaat had, had ze het incident mogelijk niet overleefd.”

Carranza besloot enkele jaren geleden haar borsten te vergroten van cup B naar cup D. Toen de schutter het vuur op haar opende, dacht ze geen moment aan haar implantaten. “Ik keek ook niet”, vertelde Carranza aan één van de journalisten. “Ik voelde nattigheid bij mijn borsten. Ik dacht dat ik dood zou gaan.”

De dader besloot om zijn vrouw neer te schieten, die bij de tandartsenpraktijk werkte. De vrouw overleefde het schot niet. Lydia Carranza zat naast de vrouw van dader Jaime Paredes en zou het volgende slachtoffer worden. De borstimplantaten voorkwamen dit. Schutter Parades zit momenteel vast.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd