Bioshit Avatar versnelt 3D-revolutie

 TECHNOLOGIE  Het grote succes van de film Avatar versnelt de revolutie van driedimensionale films. Dit zeggen analisten. Het budget van de film was 300 tot 500 miljoen dollar, maar de film bracht al meer dan één miljard dollar op. Hiermee is Avatar de vierde meest succesvolle film aller tijden.

“De voordelen wegen op tegen de risico’s”, vertelt analist Jeff Bock van Exhibitor Relations. “Als je iemand als James Cameron achter het stuur hebt, is het oké om 300 tot 500 miljoen dollar uit te geven. Dit geld krijg je gemakkelijk weer terug.”

Op dit moment zijn er meer dan 150 3D-films in productie. Deze films komen de komende jaren uit. Eén van deze 150 films is een film over Kuifje door Steven Spielberg. “Voor een 3D-film gaan mensen speciaal naar de bioscoop”, zegt Mark Zoradi, voormalig president van de Walt Disney Motion Pictures groep. “3D is iets dat mensen thuis niet kunnen ervaren.”

En Cameron? Die is bezig om een 3D-versie van Titanic te maken. Dit is tot nu toe de succesvolste film aller tijden met een opbrengst van 1,8 miljard dollar.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd