Binnenkort start de zoektocht naar nieuwe astronauten

astronaut

De Amerikaanse ruimtevaartorganisaties is op zoek naar astronauten voor toekomstige bemande ruimtemissies. Zij leggen het fundament voor toekomstige missies naar de rode planeet: Mars.

Vanaf 14 december kunnen geïnteresseerden zich inschrijven op de vacaturesite USA Jobs. Helaas kunnen alleen Amerikanen zich aanmelden voor een carrièreswitch als astronaut. Dit inschrijvingsproces duurt tot februari. Pas in 2017 maakt NASA de kandidaten bekend.

De toekomstige astronauten kruipen aan boord van vier verschillende ruimtevaartuigen, namelijk twee commerciële ruimtevaartuigen (SpaceX’s Dragon V2-capsule en Boeings CST-100-capsule), NASA’s Orion-capsule en natuurlijk het internationale ruimtestation.

Dokters, piloten, wetenschappers
NASA zoekt astronauten met verschillende achtergronden. Wetenschappers, piloten, dokters: iedereen kan zich aanmelden. De astronauten zullen het werk voortzetten aan boord van het internationale ruimtestation, maar ook technologieën testen die in de toekomst worden ingezet om astronauten naar Mars te sturen.

Meer bemande ruimtemissies
Op dit moment zijn er 47 astronauten in dienst bij de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. Dit aantal moet flink uitbreiden voor toekomstige ruimtemissies. De afgelopen tien jaar heeft NASA namelijk minder astronauten nodig gehad, omdat er weinig spaceshuttles zijn gelanceerd na de Columbia-ramp in 2001. De laatste shuttlelancering was in 2011. Sindsdien liften Amerikaanse astronauten mee met de Russen in hun Soyuz-capsule.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd